Wie ben ik ?

 

Ik ben Rob Simons en woon in Elst, in de Betuwe. In het voorjaar van 2019 heb ik mijn opleiding tot mantelzorgmakelaar succesvol afgerond en ben ik onafhankelijk, gecertificeerd en geregistreerd mantelzorgmakelaar geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars, de BMZM en ingeschreven in het Registerplein. Dit betekent dat ik verplicht ben een bepaalde kwaliteit te leveren en mijn kennis actueel te houden o.a. door bijscholing.

Ik ben met mantelzorg in aanraking gekomen doordat mijn schoonmoeder zorg nodig had. Het zorgsysteem in Nederland bleek behoorlijk ingewikkeld. De juiste hulp krijgen zorgde voor veel georganiseer, formaliteiten, gesprekken en helaas ook frustraties.

Met mijn bedrijf, MantelzorgSupport Betuwe, wil ik met name in de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe mijn diensten aanbieden. Maar ook als u niet in deze gemeentes woont en u wilt de hulp van een mantelzorgmakelaar inroepen, neem dan gerust contact met mij op. Desgewenst kan ik u doorverwijzen naar een collega dichter bij u in de buurt.

               

Mijn missie

 

Mijn missie is om hulp te bieden aan mantelzorgers die in de knel komen met het regelen van de juiste zorg voor hun naaste. Als mantelzorger wilt u graag zelf de regie houden, maar u wilt ontzorgt worden waardoor u een goede balans tussen zorg, werk en privé kunt behouden.         

"u zorgt, ik regel" 

Mijn Logo

 

Een bronzen beeld van een mannetje met een mantel aan en hoopvol schuin omhoog kijkend. Dat inspireerde me tot het maken van het logo van MantelzorgSupport Betuwe.

Mijn logo bestaat uit 3 mannetjes. De drie symboliseren; degene die zorg nodig heeft, de mantelzorger die de zorgt biedt, de mantelzorgmakelaar die taken overneemt en daardoor ontzorgt.

De mantel hangt zorgzaam om de schouders heen, geeft warmte en bescherming.

Hij kijkt hoopvol en met respect naar de mantelzorger waarvan hij afhankelijk is. Hij kan het niet alleen en voor de mantelzorger is het ook zwaar. Zijn blik verplaatst zich vol hoop naar de mantelzorgmakelaar die zijn kennis en kunde aanwendt om hulp te bieden en de mantelzorger te ondersteunen en ontzorgen.